Lasersko odstranjevanje dlak – Za lepsi izgled kože

Lasersko odstranjevanje dlak vam lahko polepša izgled. Lasersko odstranjevanje dlak vam lahko trajno odstrani dlake, ki se nahajajo na vseh delih telesa. Edino, kar ne morete odstraniti so obrvi.

Več ljudi se dan danes spopada s prekomerno poraščenost po telesu, neglede na spol. Pri večini je to samo kozmetična težava, vendar je lahko to tudi posledica hormonskih težav. To je lahko zelo verjetno pri ženskah. Prekomerna poraščenost hrbta ali obraza lahko vpliva tudi na vašo samopodobo.

Lasersko odstranjevanje dlak

Po več ponovitvenih postopkih lahko lasersko odstranjevanje dlak trajno odstrani dlake ne glede, kje se nahajajo. Odstranjevanje je tudi uspešno na večjih površinah telesa kot so hrbet, prsa ali pa trebuh. Postopek je tudi hiter. Odstranjevanje je primerno za ženske in moške, ne glede na staro ali pa tip kože, vendar je postopek veliko bolj učinkovit, če ima oseba temnejše dlake in svetlejšo kožo. Postopek je manj učinkovit pri puhastih in svetlih dlakah.

Pred opravljanjem postopka vam bo strokovnjak izdal navodila, katere morate upoštevati, če želite, da bo postopek uspešen, varen in učinkovit.  Lasersko odstranjevanje dlak je zelo zahteven postopek, zato vam bodo pred postopkom strokovnjaki svetovali in se z vami pogovori, na kaj pravzaprav morate biti še posebno pozorni pred izvajanjem postopka.

Sam laser vpliva na delovanje dlačnega mešička ali tako imenovanega folikla. To del kože skrbi za tvorbo in obnovo korenin dlak. Nekatere valovne dolžine laserskega žarka prodrejo skozi kožo, kjer jih sam pigment oziroma melanin absorbira vase. S tem postopkom se v sloj kože, kjer se nahajajo korenine sprošča toplotna energija, ki postopoma uničuje korenine dlak.

Rast dlak po telesu ni enakomerna, nekatere potrebujejo več časa, da se obnovijo, kot druge. Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovito toliko časa, koliko je potrebno, da se same dlake obnovijo na naravni način. Dlake, ki so v aktivni fazi lahko s tem postopkom enostavno uničijo, če pa so dlake v stanju mirovanja, se bodo pa po 1 do 3 mesecih ponovno obnovile.