Kaj vse zmore oralna kirurgija?

Oralna kirurgija se običajno izvaja tako, da se naredi več kompleksnejših operacij. Zato je oralni kirurg specializiran za vse vrste posegov v čeljusti in zobeh tako, da zna spuliti na primer modrostni zob in zlomljene korenine ali zdrobljene zobe. Korenine namreč ne smejo ostati v čeljusti, ker se potem seveda naredijo komplikacije, razna  vnetja in krvavitve, kar povzroča tudi hude bolečine. Če imate take težave, je dobra oralna kirurgija res edina rešitev, ki vam bo rešila to, kar se je zakompliciralo. Seveda vam bo profesionalec naredil te operacije pod lokalno anestezijo, da ne boste čutili bolečin.

oralna kirurgija

Oralna kirurgija pride v poštev pri oteklinah in zadebelinah, ki so stalne in se ponavljajo ali širijo in ne izginejo same od sebe. Rentgenska slika jasno pokaže, kaj povzroča tako oteklino in kaj je vzrok. Zato bo zobozdravnik zahteval posnetek in če ga nimate, vas ob poslal na slikanje zob, drugače je nekatere težave res težko ugotoviti.

Oralna kirurgija se ukvarja tudi z modrostnimi zobmi, ki je kar pogost pojav, ker ima večina ljudi, ki ji modrostni zobje torej osmice zadnji kočniki rastejo, precej hudih težav. To so bolečine in da novi zobje rinejo v stare, da ni prostora v ustih in podobno. Zato je treba te zobe odstraniti in to lahko stori le oralna kirurgija. Ukvarja pa se tudi s tem, da če vam manjka kost v čeljusti za to, da bi namestili umetne zobe, zobne vsadke in podobno, jo kirurg naredi umetno tako, kot bi imel svojo. 

Vsekakor se vam splača izbrati dobrega kirurga, kjer ne boste čakali, ker se te zadeve morajo urediti čim prej, da nehajo težave in bolečine, ki jih imate. Najbolje je slediti zgornji povezavi in se naročiti na pregled. Nato boste sami videli kako najprej po pregledu, ko vam bo zdravnik predstavil način zdravljenja, trajanje in ceno ter vse možnosti, ki jih imate na izbiro.