Ortodont za zdrave zobe

Modni trendi se spreminjajo skorajda vsak dan, ustna higiena ter lepi in zdravi zobje pa so že zelo dolgo eni od najpomembnejših stvari za katero morate skrbeti, zato je dobro, če jim namenite nekoliko več časa. Na razpolago so vam tudi specializirani strokovnjaki, kot sta ortodont ter zobozdravnik, da vam pomagajo, saj vsega ne morete storiti sami.

ortodont

Kaj je delo ortodonta? Ortodont je specialist za zobe, za odpravo najrazličnejših napak. Je namenjen tako mladostnikom, kot starejšim ljudem, za tiste, ki so se odločili, da bi se radi nasmejali z lepšim nasmehom. Pri malo mlajših osebah, se zdravljenje lahko začne šele takrat, ko izgubijo mlečne zobe in dobijo stalne. Seveda je pa to pri vsakem posamezniku drugače, zato vam ortodont pove, kdaj je najbolj primerno, da se zdravljenje z zobnim aparatom začne. Najprej naredi ortodontski načrt, ki ga vam predstavi, nato pa začnete s terapijo. Dostikrat ortodont lahko tudi pomaga zobozdravniku in postavi zobe v pravi položaj za izdelavo mostička, naredi prostor za implantat ali pa lahko odpravi potrebo po protetičnem nadomestku.

Tako kot strah proti zobozdravnikom, imajo mnogi tudi strah proti ortodontu, čeprav oba skrbita le za dobro naših zob in ravno zato je ta strah povsem odveč. Med zdravljenje z zobnim aparatom, morate še bolj skrbeti za vašo ustno higieno, saj se hrana zelo rada zatika med aparat in s tem se še poveča nastanek kariesa.

Problem, kot so zamaknjeni zobje, predstavlja marsikomu veliko težav, zato morate čimprej obiskati specializirano osebo, kot je ortodont, da boste z zdravljenjem začeli kar se da hitro, da bo vaš nasmeh lep in zdrav. Nasmeh je ena najlepših stvari pri vsakem človeku, zato je pomembno, da imate čudovite in zdrave zobe. Osebno vam priporočamo obisk Dentalnega centra Clarus, kjer imajo zelo dobro ponudbo različnih zobnih aparatov in odlične specialiste.