Slaba prebava

Naše telo in organi opravljajo številne funkcije, ki nas ohranjajo zdrave in ki nam omogočajo življenje. Zato je zelo pomembno da svoje organe ohranjamo zdrave in da skrbimo za svoje telo. To pa bomo najbolje dosegli z zdravo prehrano, z dovolj tekočine in telesne aktivnosti. Že samo take enostavne malenkosti bodo pripomogle k zdravemu delovanju vaših organov in telesa. A vendar se dostikrat pojavljajo nezaželene težave in bolezni.

Najpogosteje se pojavlja slaba prebava. Slaba prebava povzroča mnoge težave, kot so zaprtje, napenjanje, napihnjenost trebuha, vetrovi in driska. če se pojavljajo take težave pomeni, da je vaša prebava porušena. Porušeno prebavo pa povzroča porušene črevesna flora. Črevesna flora je sestavljena iz koristnih in tudi nekoristnih organizmov. Koristne so mlečno kislinske bakterije, nekoristne in škodljive pa so glivice in mikrobi. Zaradi te sestave črevesne flore je zelo pomembna kakšna je hrana, ki jo uživamo. Če se prehranjujemo z zdravo prehrano je ta koristna za mlečno kislinske bakterije medtem, ko pa nezdrava prehrana, ki vsebuje konzervanse in aditive ”hrani” škodljive bakterije. To povzroča naraščanje škodljivih bakterij, zakisanje in gnitje hrane v našem želodcu, posledica tega pa je slaba prebava. Taka hrana nam potem povzroči napihnjenost in napenjanje, tvorijo se plini in vetrovi.

slaba prebava

Slaba prebava nam povzroča mnoge posledice, ki pa niso samo napihnjenost, napenjanje in vetrovi. Lahko celo pride tudi do hujših obolenj. Slaba prebava povzroča tudi, da telo ne more vsrkavati hranilnih snovi, ki jih pridobimo s hrano. V telesu se začenjajo kopičiti strupi, ki so nevarni za nas in naše telo ter se tako pojavlja pri nas slabo počutje, pomanjkanje energije in padec imunskega sistema. Tako telo nima več obrambe in nastajajo strupi bakterije in glivice. Da bi preprečili to, potem morate še pravi čas obiskati zdravnika, da vam pomaga pri vaših težavah. Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.avogel.si.