Eterična olja za naravno nego in sprostitev

Področja uporabe eteričnih olj so mnogotera. Uporabljamo jih lahko za aromaterapijo, nego kože in masažo, pa tudi za čiščenje in razkuževanje različnih površin. Vsekakor velja na tem mestu poudariti tudi varno uporabo eteričnih olj. To pomeni, da jih ne vnašamo v telo, temveč jih namenjamo le zunanji uporabi. Nujno je, da vedno uporabljamo Doterra eterična olja terapevtske kvalitete. Nekatera eterična olja je priporočljivo tudi redčiti z baznim oljem. To je lahko katerokoli hladno stisnjeno rastlinsko olje ali maslo. 

etericna-olja

Eterična olja lahko, ob upoštevanju varnostnih navodil, uporabljamo za vse vrste vsakdanjih težav. Poleg nege kože in zdravljenja nekaterih kožnih težav, imajo še mnogo drugih uporabnih načinov. Predstavljajo namreč odlično naravno čistilo, ki oddaja odličen vonj, je brez kemikalij ter ne povzroča alergij. Ker imajo odlične protivirusne in protibakterijske lastnosti, jih pogosto najdemo tudi v kozmetičnih sredstvih, kot so toniki, zobne paste ali različne kreme. Da bo naša omara (pa tudi oblačila v njej) vedno dišala lepo, lahko vanjo postavimo tudi koščke vate, prepojene s kapljico izbranega olja. 

Kljub temu, da so naravna eterična olja izdelana izključno iz sestavnih delov različnih zdravilnih zelišč in rastlin, je potrebno imeti v mislih, da so izjemno koncentrirana. To v praksi pomeni, da lahko ena sama kapljica olja vsebuje več kilogramov rastline. Eterična olja zato niso primerna za oralno jemanje. Ker so tako koncentrirana, lahko z njimi hitro pretiravamo, kar pa lahko na naša jetra deluje toksično. Čeprav se nekatera olja lahko uporabljajo sama, jih je priporočljivo, kot že omenjeno, redčiti v baznem olju ali v vodi. Prav tako velja pred prvo uporabo preveriti možnost alergije. Če olja še niste uporabili, ga kanček nanesite na notranjost podlahti ter počakajte nekaj časa. Omeniti je potrebno, da nekatera olja povečajo občutljivost kože na UV žarke (mednje spada tudi olje limone), zato velja pri njihovi uporabi biti še posebno previden.