Masivne lesene hiše dobra alternativa ostali gradnji

Ko se vozimo po Sloveniji, marsikje opazimo t. i. masivne lesene hiše. Tovrstne hiše postajajo namreč vedno bolj priljubljene, saj so se ljudje končno začeli zavedati njenih pozitivnih vplivov na ljudi in tudi na okolico. Ponavadi za pozitivne lastnosti te hiše izvedo od prijateljev ali pa znancev, ki imajo tako hišo v lasti.

Ljudje, ki obiščejo masivne lesene hiše oziroma njene prostore, so nad njo več kot le navdušeni. Že njen zunanji izgled je tako poseben, da so nad njim navdušeni. Ko pa stopijo v notranjost te hiše, poleti ugotovijo, da se lahko hladijo brez klimatskih naprav, pozimi pa gostitelji ne potrebujejo prav veliko energije, da otoplijo prostore za obisk svojih prijateljev.

lesene hiše

Masivne lesene hiše pa so tudi sicer najbolj dovršene montažne hiše, narejene iz križno lepljenih plošč. Te hiše se zato najbolje obnesejo pri statičnih, potresnih in požarnih obremenitvah. Za masivne lesene hiše je tudi značilno, da imajo neverjetno dolg rok trajanja. Lahko namreč preživijo več generacij, kar pomeni, da je hiša lahko postavljena vsaj sto let ali pa tudi več.

Pravijo celo, da imajo masivne lesene hiše boljše lastnosti od skeletnih, predvsem zaradi boljše zvočne izolacije, večje trajnosti, še izrazitejše toplotne stabilnosti in še kaj bi se našlo.

Če torej sebi in svoji družini želimo le najboljše, potem so masivne lesene hiše prava izbira. Čeprav bomo na začetku v gradnjo vložili kar nekaj denarja, nam kasneje in pa tudi tisti trenutek ne bo žal, saj bomo konec koncev privarčevali in nikakor ne bomo na izgubi, svojim prijateljem pa se bomo lahko ves čas hvalili.