Prenosniki za vse

Če danes iščete poceni prenosnik, ki bo bil primeren za vaše delo, se hitro znajdete v poplavi različnih ponudb. Prenosniki so danes na voljo za nakup že skoraj kjer koli. Od specializiranih trgovin za računalniško opremo, kot tudi do navadnih trgovin s splošnimi dobrinami. Ponudba je še posebej velika na internetu.

Prenosniki so postali pomemben del našega vsakdanjega življenja in marsikdo si danes že težko predstavlja življenje brez njega. Postali so del bistvene opreme v vašem dnevu, brez katere bi težko delali. Zato je pomembno, da kupimo prenosni računalnik, ki je primeren za nas.

prenosniki

Danes so prenosniki različnih vrst in oblik, tako da lahko najde vsak nekaj zase. Poznamo zelo močne prenosnike, s komponentami, ki nam bodo zagotavljale učinkovito opravljanje še tako težkih nalog, do zelo poceni prenosnikov, ki bodo zadostovali za opravljanje osnovnih nalog.

Prenosniki so si torej med seboj zelo različni zato je bistvenega pomena, da vemo koliko denarja smo pripravljeni za računalnik odšteti ter kaj od njega potrebujemo. Glavne komponente na katere morami biti pozorni so procesor, pomnilnik, trdi disk in grafična kartica. Pri komponentah imamo ogromno izbire. Procesorji so različni hitri, imajo lahko eno ali več jeder, vsi po navadi vključujejo integrirano grafično kartico. Če s prenosnikom ne bomo opravljali grafično intenzivnih nalog, ne potrebujemo dodatne grafične kartice, tista ki je integrirana v procesorju nam bo zadostovala. Ko govorimo o trdem disku se moramo predvsem odločiti, ali želimo imeti HDD ali SSD trdi disk. HDD trdi diski nam omogočajo več prostora za nižjo ceno, vendar delujejo počasneje, na drugi strani pa so SSD diski veliko hitrejši, vendar so zato tudi dražji in imajo manj prostora za shranjevanje. Pomembno je tudi, da vemo ali želimo kupiti prenosnik z že inštaliranim operacijskim sistem (in katerim operacijski sistem želimo), ali si ga bomo kasneje naložili sami.

Prenosniki so danes postali eden izmed temelj našega življenja brez katerih si verjetno sploh več ne predstavljamo kako bi živeli. Zato je tudi zelo pomembno, da res znamo pravilno izbrati kaj potrebujemo in kje prenosnik kupiti.