Toplotne črpalke vrhunskih tehnologij

Primerno toplotno črpalko izberite na www.ream.si/toplotne-crpalke, kjer vam nudijo okolju prijazne in prijetno spremenljive rešitve, ki so temeljene na sodobni tehniki. Vsekakor je v tem smislu dandanes najbolj pomembno ogrevanje prostorov in vode, saj lahko s toplotno črpalko nadomestimo stari sistem ali pa opremimo našo novo hišo. Pri tem je izpust ogljikov bistveno manjši, hkrati pa varčujemo z naravnimi viri in obratovalnimi stroški objekta. 

toplotne črpalke

Poleg stanovanjske toplotne črpalke, trg zahteva vedno večjo pokrivnost črpalke glede na objekt. To pomeni, da morajo biti te naprave vedno močnejše in kompaktnejše. Tako se zapolnijo vse vrzeli, saj Mitsubishi Electric nudi tri toplotne sestave črpalk za objekte. To je odvisno predvsem od grelnih teles, vrste objekta ter možnosti postavitve zunanjih delov v objekt. Navedene toplotne črpalke so iz serije Ecodan, namenjene pa so za vgradnjo v stanovanjske objekte. Pri tem se uporablja nizkotemperaturnimi vir ogrevanja. Tehnologija Ecodan ogreje vodo do 60°C, četudi je zunanja temperatura zraka -3°C. Temperatura vode se spusti, če se spusti tudi zunanja temperatura zraka. Pri tem je potrebno vzdrževati moč ogrevanja, tu pa nastopi sistem Zubadan, ki omogoča nominalno moč ogrevanja. Toplotne črpalke, ki imajo ‘Flash Injection’ pri sistemu Zubudan pa delujejo popolnoma nemoteno, četudi je temperatura okolice -28°C. Pri tem je prav tako pomembna izbira notranje enote, s katero določimo način, kako se bo vodo pripravljala. V primeru, da imate v objektu kompaktno enoto z bojlerjem je nato možna vgradnja 200 litrskega rezervoarja za sanitarno vodo. Toplotne črpalke so tako okrepljene s sistemom za sanitarno vodo, ki zadošča za 4-člansko družino.

V zadnjih nekaj letih je ogrevanje iz obnovljivih virov postalo zelo priljubljeno, vsekakor pa tako hitro rastoča prodaja toplotne črpalke povzroča težave z vidika električne energije. ‘SG Ready’ tehnologija ima cilj, da bo povpraševanje električne dobave bolj prilagodljivo z montažo vmesnika za povezovanje na pametna omrežja črpalk. Vsekakor je enota zrak-voda to sposobna.