Vam alkohol povzroča težave?

Alkohol je vrsta pijače, ki povzroči, da ne naše telo bolj otopelo in počutje veliko boljše. To je vrsta pijače s katero proslavljamo, se zabavamo ali utapljamo žalost. Saj takrat naša čustva ali zbledijo ali pa postanejo bolj intenzivna in smo bolj sproščeni. Vendar pa nam lahko povzroči tudi obsedenost in kronično potrebo le tega. Če imate težave s pitjem si lahko preberete članek na povezavi http://www.nadlani.si/zdravje/alkohol-imate-problem-s-pitjem/. Pa vendar veliko ljudi, ki ima težave z alkoholom, tega ne prizna oziroma si zakriva oči pred to žalostno resnico. Alkohol je droga in te lahko hitro zasvoji.

alkohol

 

Sigurno imate tudi vi občutek medtem ko pijete, da si želite še več in več. Dobro se počutite, paše vam in sproščeni ste. Napitek oziroma pijača nam še posebej paše ko se družimo z ljudmi, saj se bolj sprostimo in posledično je zabava boljša. Vendar je to zmotno razmišljanje. Zabavamo se lahko tudi brez alkohola. Sproščeni smo lahko tudi brez te opojne substance. Zakaj bi za našo sproščenost in dobro voljo izkoriščali alkohol, ko pa se lahko sprostite tudi brez tega napitka. Namreč tako zapravite veliko denarja, za tisti večer dobrega počutja, vendar pazi, naslednji dan pa se počutiš zelo slabo. 

Alkohol je namreč za naše telo strupena tekočina in to da se naslednji dan počutite slabo je zato ker se naše telo trudi izločiti vse te strupene snovi. Prav tako nas zelo dehidrira, naše celice v telesu so posledično čisto izsušene. Potrebujete veliko vode, da ponovno rehidrirate telo. In še nekaj, ker so naše celice dehidirane, se lahko tudi uničujejo. Tisti ki jim alkohol povzroča težave jih vidimo na prosto oko. Postarana koža, rumena koža- to je posledica okvarjenih jeter.  Opojna tekočina dejansko uničuje naše organe, če ga uživamo na dnevni bazi v velikih količinah. Zato velja pravilo, alkohol škoduje zdravju, uživajte ga v omejenih količinah.