Vreme na Krku

Ali načrtujete kakšen dopust? Mogoče na otok Krk? Ne veste ali bo vreme tisti čas vam lagodno ali ne? Napoved vremena za Krk imate na spletni strani http://www.vremekrk.si, kjer lahko pogledate tudi napoved za druge kraje in tudi na splošno glede vremena za Hrvaško.

Vreme Krk je za pohodnike najbolj primeren maja, junija in pa septembra, ker se takrat temperatura giblje 13°C – 24°C in je ravno prav, da te ne zebe ali pa da ti ni prevroče. Za tiste, ki se pa radi zabavate na plaži, se sončite, kartate, ste v vodi ali kaj podobnega, je pa vreme Krk najbolj primerno v mesecu juliju in avgustu, lahko pa tudi kar junija in avgusta, če tako želite, ampak najbolj primerno je julija in avgusta, ker se temperature gibajo med 15°C pa kar gor do 30°C. Junija, julija in avgusta je na Krku največ sonca, saj so temperature v vodi nad 20°C, tam kjer je plitvo pa tudi kar 26°C.

Vreme Krk

Krk je najbolj sončen kraj v celotni Evropi. Čez leto prejme tudi do 2500h sonca. Vreme Krk in otok Krk skupaj sta zelo dobra v kombinaciji, saj segrejta ozračje in pa tudi ljudi, kateri se nastavljajo soncu. Vreme Krk ima pa tudi ta plus, da ker se nahaja na Jadranu, ste lahko tudi brez skrbi glede tega, da bi vam bilo prevroče, saj če se otok segreva “prehitro”, še celo od morja, iz morja pride lep prijeten zrak oz. veter, ki vas bo ravno prav shladil, da vam ne bo vroče, lahko pa vsekakor skočite v morje, kateri vas bo lepo osvežil.

Vreme Krk je tudi zelo dober za surferje, ker ima toliko različnih vetrov, da poskrbi za nizke valove in prijeten veter. Dobro je pa tudi to, da so zalivčki takšni, da ne morete oditi protivoljno v odprto morje, zato ste varni. Edino kar morate paziti so skale pri obali.