Zakaj se ribiči odločajo za muharjenje v Sloveniji?

Verjetno ste že nešteto krat slišali, da je Slovenija ena izmed najbolj zelenih držav v Evropi, če že ne na svetu – imamo mnogo prekrasnih gozdov, imamo prelepe planine, imamo morje in mnoge reke, kjer se med drugim lahko izvaja ribolov. Ravno zaradi vse te lepote, se mnogi domači in tudi tuji ribiči odločajo za muharjenje v Sloveniji. K nam prihajajo ribiči iz Italije, Avstrije, Francije, Hrvaške, ter mnogih drugih držav, da bi odkrivali lepote reke Soče, Bohinjske Bistrice, ter drugih rek, ter v njih lovili ribe, kot so soška in potočna postrv – vse to je pri nas mogoče, vse to, na tako majhnem prostoru in vse to za dokaj majhen denar!

muharjenje

Ko se omenjajo ribiške karte za muharjenje v Sloveniji, se mnogi Slovenci zgražajo, kako drage so le-te, a v primerjavi s tujino in če pogledamo, kaj vse v Sloveniji lahko ribiči dobijo (beri: lepote narave in raznolikost ribjega fonda), je ta cena dokaj ugodna! Ob ribiških kartah, je pomembno tudi, kje in kako bodo vsi ti ribiči bivali, ko pridejo v to našo prelepo deželo pod Alpami – tudi tukaj lahko Slovenija ponudi veliko – mnogi hoteli, apartmaji, ter druge nastanitve, so pri nas res na vrhunskem nivoju, če pa k vsemu temu dodamo še odlično domačo hrano, ki jo premoremo, pa sploh več ni vprašanja, zakaj se ribiči tako na veliko odločajo za ribolov na naših vodah!

Za konec je seveda potrebno omeniti še majhnost naše države in dostopnost – kot prvo imamo v mislih dostopnost do vseh terenov, ki so praktično zelo blizu eden drugega, kot drugo pa je tukaj tudi izjemna dostopnost do različnih trgovin z ribiško opremo – če bi se slučajno kdaj kateremu ribiču zgodilo, da bi se mu med ribolovom uničila ribiška palica, ribiška rola ali kak drug kos opreme za ribolov, lahko le-to izjemno hitro nadomesti s kakšnim novim kosom opreme – trgovin za ribolov namreč v Sloveniji premoremo kar nekaj in mnoge od teh so odlično založene, med drugim tudi z opremo za muharjenje!