Zakaj se pojavijo glivice na nohtih in kako jih odpraviti

Glivice na nohtih se pojavijo, ko se preveč razrastejo. Stare glivice na nohtih je težko odpraviti in za to obstajata dva načina, najbolj zanesljiva je sprememba prehrane in drug način je mazanje z ustreznim mazilom, ki ga dobite v lekarni. Nekatera mazila predpiše zdravnik, nekatera so naravna in jih izdelujejo podjetja, kot je mazilo Smrekovit. To je izjemno učinkovito mazilo, ki deluje na vseh področjih, kjer pojavitvijo glivice, pod pazduho, vratom, dojkami, pri genitalijah in podobno. Najprej pa se pojavijo na prstih rok in nog.

glivice na nohtih

Če se glivice na nohtih na nogah preveč razrastejo, začno nohti in prsti odmirat, zato jih lahko pacientu tudi odrežejo, ker prihaja do sepse, zastrupitve krvi. Ti pacienti so sladkorni bolniki in glivice se razrastejo zato, ker se uživa napačna hrana, sladkorna bolezen pa izhaja iz enake napačne prehrane. Zato boste glivice na nohtih in v telesu trajno odpravili s pravilno prehrano, ki odpravlja sladkorno bolezen.

Glivice se morajo razrasti prekomerno zato, da pojedo odvečne količine sladkorjev v človekovem organizmu, da človek ne umre. Glivice so v vsakem telesu vedno prisotne a ne dejalo težav, če je človek zdrav. Zato prenehajte jesti mlečne izdelke živalskega porekla, sladkorje, slaščice, predelane maščobe in bele moke. Vse to izjemno pomaga pri rasti glivic, kot tudi sadje, ki ga morate nehati jesti, še posebej, če je sušeno, dokler se glivice ne umirijo.

Glivice na nohtih bodo počasi izginjale, če boste spremenili prehrano in jih mazali z mazilom. Nato se lahko tudi nohti zamenjajo in postanejo čisti in lepi, brez barve in odebelitev ter anomalij. Tudi prsti bodo počasi postali normalne barve in ne bodo več srbeli, pekli ter bili odebeljeni. Enako velja za prste na nogah kot na rokah.

Če boste opazovali otroke, ki pojedo dosti sladkarij in mlečnih izdelkov živalskega porekla, boste ugotovili, da imajo preveč glivic na prstih, kjer se jim pojavijo tudi bradavice in jih to zelo srbi. To so glivice. Čeprav se otrok veliko giba, tega sladkorja ne more predelati in se pojavijo glivice. Če jim boste priskrbeli pravilno prehrano, se jim bo situacija umirila v nekaj dneh, ker se otroci izjemno hitro regenerirajo, saj so njihove celice še mlade. Seveda bo otroku mazilo olajšalo muke za ta čas, dokler se glivice ne umirijo.