Kako poteka izdelava katalogov?

Vsak kdo izmed nas je v svojih rokah že držal kakšen katalog, revijo ali časopis. Ko v svojih rokah držite katalog verjetno preverite njegovo vsebino. Izdelava katalogov poteka v večih delih. V prvi vrsti se naročnik odloča za katero vrsto bralcev, bo izdelava katalogov namenjena. Podjetniki svoje kataloge izdelujejo za namen promocije, ki so lahko namenjeni poslovnim partnerjem ali pa se njihov tisk opravi za promocijo manjših ali srednje velikih potencialnih kupcev.

Izdelava katalogov nima predpisane velikosti vsebine. Kataloge, ki jih prebiramo lahko najdemo na treh straneh ali pa gre za obširnejši katalog, ki ima lahko tudi preko sto strani. V takih obširnih nakladah izdelave katalogov gre največkrat za skupek izdelkov, ki jih ponuja naročnik in največkrat omenjeni katalog vključuje tudi cenik ali pa celo splošne pogoje in podobno. Ker gre za različne bralce in povpraševalce izdelava katalogov namenja pozornost vsakemu bralcu oziroma iskalcu. Eden izmed prvih in zelo znanih katalogov je bil na primer Salamonov oglasnik, kjer so bralci iskali rabljeno in novo blago za nakup. V njem so se zbirali tako prodajalci kot kupci.izdelava katalogov

Danes se je omenjeni katalog prenesel na splet in v papirnati obliki opustil delovanje. Izdelava katalogov ali brošur danes verjetno vidimo le še kot promocijsko blago ponudnikov kot so na primer izdelovalci vrat, kopalniške galanterije, ogrevalnih naprav in podobno. Omenjeni ponudniki svojemu izdelovanju katalogov zaradi novosti vsako leto namenijo precej pozornosti. Pomembo je, da je katalog vsako leto malenkost drugačen a hkrati ohranja rdečo nit podjetja. S tem je podjetnih bolj prepoznan in ohranja svoj zaščitni znak. V podjetju Magma media kjer svoje delo tiskanja opravljajo že vrsto let vam pri izdelavi kataloga lahko zelo veliko pripomorejo. Z svojim strokovnim znanjem vam bodo znali svetovati za vsako stran v vašem katalogu, katerega vam po vaših željah lahko tudi oblikujejo in natisnejo. Naj vaš katalog pride v vsake roke bodočih kupcev.