Kam na izlet po Sloveniji?

Večina od nas tiste redke proste dneve izkoristi za izlet po Sloveniji. Ker pa se pogosto zgodi, da se ravno takrat, ko bi najbolj potrebovali kakšno dobro idejo, kam, ne spomnimo ničesar, je tu spletna stran www.slovenijanadlani.si, ki bo v vas hitro prebudila kakšno idejo.

izleti po Sloveniji

Kam torej, ko se odločite za izlet po Sloveniji?

  • Bled – čudovita slovenska turistična destinacija, ki očara znova in znova. Odveslajte na otok, sprehodite se okrog jezera, pojejte tako znano blejsko kremšnito in se razvajajte v idili pod Alpami. Če vam ostane čas, obiščite še Bohinj, ki je blizu in prav tako čaroben. Gorenjska vas zagotovo ne bo pustila na cedilu.
  • Portorož – izlet na Primorsko, ki poleg poletnega kopanja, primorske prijaznosti in kulinaričnih vrhuncev nudi še marsikatero turistično znamenitost, sprehod po nadvse urejenem mestu in obisk kazinoja. Če že greste na izlet po Sloveniji, sproti obiščite še Piran, ki je sicer bolj starinski, vendar pa ima še toliko več tistega pravega starinskega šarma.
  • Prekmurje – kar v celoti, ko pa je tako čudovit. Neskončna ravnina in nešteto znamenitosti, prekmurska gibanica in ljudje, ki radi govorijo. Tovrstni izleti po Sloveniji človeku zagotovo ostanejo v lepem spominu.
  • Kostanjevica ob Krki – prijeten in majhen kraj v osrčju Dolenjske, ki vabi v svoj objem in pusti neodstranljiv pečat na vašem srcu. Reka Krka in mir sta zagotovo tista, ki bosta očarala vaše srce in vas prepričala, da se zagotovo še vrnete.
  • Ljubljana – če se že odločate za izlet po Sloveniji, bo turističen obisk glavnega mesta zagotovo prej ali slej prišel v poštev. Ne le, da gre za največje mesto v Sloveniji, to mesto ima kar nekaj znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati. Obiščite ljubljanski grad, spijte kavo na Nebotičniku, privoščite si vožnjo z ladjico po Ljubljanici, sprehodite se po prenovljeni Slovenski cesti, zaključite s piknikom v Tivoliju in nasploh imejte čudovit dan.

To so samo nekateri izleti po Sloveniji, mnogo prikupnih krajev morate še obiskati, zato kar hitro na pot!