Kupujte kakovostne gume

Naš jekleni konjiček ali po domače rečeno avtomobil ali kar avto potrebuje vsake pol leta novo obutev. Tako kot ljudje potrebujemo čevlje, potrebuje tudi avto gume. In te ne smejo biti stare, zvožene, tako kot naši čevlji ne smejo biti strgani in razhojeni. Gume morajo biti kakovostne in primerne letnemu času. Spletna trgovina z gumami vam ponuja gume različnih velikosti in seveda tudi uporabnosti. Letne gume so izdelane iz mehkejše gume in so primerne za višje temperature, saj se asfalt poleti močno segreje. Te se menjajo vsako leto nekje po 15. marcu, v primeru slabega vremena pa še kaj kasneje. Namreč zimske gume so narejene iz drugačnih materialov kot letne in se v toplih mesecih uničujejo.

gume

Gume igrajo pomembno vlogo pri sami varnosti saj se morajo dobro oprijeti cestišča, da pri hitrem zaviranju ali ostrih ovinkih ne spodnesejo avta. Morajo biti zato kvalitetne in redno zamenjane. Letne gume pa kmalu zamenjajo zimske, katere imamo lahko tudi čez poletne dni vendar je večja verjetnost, da jih bomo prej uničili. Če imate v zimskem obdobju na avtu še zmeraj letne pnevmatike, je nujno potrebno, da imate s seboj tudi snežne verige v primeru slabega vremena. Zimske gume so prilagojene mrazu in slabem vremenu, imajo boljši oprijem na cestišče in z njimi smo v zimskem obdobju vsekakor varnejši kot z letnimi. Pri izbiri pnevmatik pa nikakor ne glejte samo na ceno, saj z izbiro izbirate tudi svojo varnost v avtu.

Pomembno je da naredite ustrezno razmerje med ceno in kakovostjo. Pametno je  predhodno posvetovanje s strokovnjakom in morda vam lahko tudi on predlaga kje kupiti ustrezne pnevmatike za vaš avto. Izbirajte varnost in ne ceno. Prav tako pa bodite pozorni tudi na dimenzije in tip pnevmatike pri samem nakupu. Večja je dimenzija, višja je cena. Imate pa na voljo različne proizvajalce in različne ponudnike tako da bo izbira lažja.