Otroški zimski čevlji za suhe in vesele zimske radosti

Otroci obožujejo zimo, saj se prav v hladnejšem delu leta pojavijo neštete možnosti za aktivno in zabavno preživljanje prostega časa. V družinskem krogu, sami ali s prijatelji bodo malčki odkrivali zimske radosti, zaradi katerih se splača čakati celo leto vse do decembra. A če zimski čevlji niso pripravljeni na igro v snegu, bo celotna izkušnja povsem drugačna – zimo bo zaznamovalo nerganje, otrok pa bo kmalu povsem izgubil veselje do aktivnosti na snegu.

zimski čevlji

Ključne odlike otroških zimskih čevljev

Otroci so pravzaprav med zahtevnejšimi uporabniki zimske obutve. Brez zadržkov namreč zagazijo tudi v najgloblji novozapadli sneg, prav tako pogumno pa se podajo celo na ledene in druge zahtevne površine. Pri tem nevede močno računajo na zanesljivost svojih čevljev. Ti morajo imeti določene odlike, ki poskrbijo za varno, brezskrbno in prijetno igro na snegu.

V prvi vrsti morajo otroški zimski čevlji zagotavljati varnost in stabilnost. Za to v veliki meri poskrbi kakovosten podplat, ki se najbolj izkaže na strmih zasneženih površinah, kjer pride dober oprijem še posebej do izraza. Na ledu še tako dober podplat ne more veliko pomagati, bo pa čevelj s široko in stabilno površino vseeno zagotovil več možnosti za varno stopanje. Veliko o stabilnosti odloča tudi notranjost čevlja – sile na podlago namreč ustvarja telo otroka, ki mora preko stopal enakomerno pritiskati na celotno površino čevlja. Če je notranjost čevlja dobro zasnovana, bo korak stabilen in varen tudi v najzahtevnejših zimskih razmerah in pri zelo dinamičnih aktivnostih.

Nič manj pomembno pa ni to, da čevelj pri vseh naporih v zimskem okolju ostane suh in prijeten. Če na obutev z vseh smeri pritiska moker sneg, je seveda ključnega pomena dobra vodoodbojna zaščita. V najzahtevnejših razmerah se najbolje obnesejo zimski škornji ali čevlji z gamašami, a za sprehode po zasneženi pokrajini pogosto zadostujejo tudi običajni čevlji z Gore-Tex membrano ali drugo vodoodbojno zaščito.

Ker so otroški zimski čevlji namenjeni malčkom, ki uživajo pri igri na snegu, morajo biti seveda pripravljeni tudi na precej intenzivno uporabo. To pomeni, da morajo biti zračni in udobni, da bo njihova uporaba prijetna tudi po celem popoldnevu brezskrbnih zimskih radosti.