Peugeot 308 – udobje med kombinacijo učinkovitosti in zmogljivosti

Peugeot 308 je novi model proizvajalca vozil Peugeot, ki ima vsekakor zavidljive lastnosti. Gre za klasičen model, ki nam je vsem že dolgo poznan saj ga zaznamuje že dolgoletna tradicija, vendar pa je tokrat skupaj z znamko doživel precej veliko prenovo kar se odraža v dizajnu pa tudi opremi. S tem pa lahko opazimo tudi dvig cen za ta vozila. Te so namreč postale precej višje od tega kar smo običajno navajeni. Na dvig cen je seveda vplivala tudi gospodarska kriza, kar je verjetno glavni razlog. Prepričljiv dizajn in zmogljivost, ki jo premore peugeot 308 sta tako postavila v višji razred vozil.

Peugeot 308

Novi peugeot 308 bo očaral vsakogar, še posebno pa že stare ljubitelje znamke Peugeot. Gre za eleganten avto, ki se popolnoma razlikuje od svojih predhodnikov. Ker so se pri blagovni znamki Peugeot usmerili na prenovo celotne podobe podjetja je k temu potrebno šteti tudi prenovo logotipa. Tako novi peugeot 308 kot prvi nosi novi logotip. Prenovljeni so tudi žarometi v sodobno in tehnološko napredno obliko tako spredaj kot zadaj. Notranjost je prav tako zasnovana povsem na novo. Zasnovana je ergonomsko in intuitivno. Notranjost vsebuje zaslon na dotik, virtualna stikala, novo sredinsko konzolo instrumentalna ali holografska digitalna instrumentalna plošča so del nove izkušnje za voznika. 10 inčni digitalni zaslon ponuja več načinov prikaza med njimi navigacijo, pretok energije, sistem za pomoč pri vožnji, avtoradio in še druge možnosti.

Za pomoč in lažje manevriranje pri vožnji so vam na voljo številni sistemi, ki vam to olajšajo. Takšna je tudi visoko ločljiva kamera, pri parkiranju vam tako pomagajo kar štiri kamere. Za vozilo peugeot 308 je potrebno odšteti med 24 tisoč evri za osnovno različico, cena pa seveda narašča glede na ponudbo in zmogljivost. Cena za najdražjo različico se giblje nekje pri 45 tisoč evrih. Vsekakor gre za udobno, praktično in estetsko dovršeno vozilo.