Preverite koliko znate angleško z uvrstitvenim testom

Znanje jezika, npr. angleščine,  je zelo širok pojem in včasih svoje znanje kar preveč precenjujemo. O tem ponavadi razmišljamo, ko se želimo vpisati na tečaj angleščine in moramo povedati, za katero stopnjo se bomo odločili. Test angleščine pa je ena od možnosti, ki nam lahko pove, kje približno smo z našim znanjem angleškega jezika.

Uvrstitveni test angleščine je torej vrsta  testa, ki nam pove, kakšno je naše znanje angleškega jezika. Test je seveda sestavljen po posebnih merilih, ki so jih določili strokovnjaki. Testi so dostopni na spletu in so popolnoma brezplačni. Enega izmed primerov najdete tukaj http://www.sterling.si/.  

uvrstitveni testi

Strokovnjaki nam svetujejo, da je najbolje, da umestitveni test angleščine rešujemo brez obremenitev, brez kakršnih koli knjig ali učbenikov ali brez tuje pomoči. Tako bomo namreč najbolje vedeli, koliko jezika znamo in kje so še naše luknje.

Za ta test se torej odločamo iz več razlogov. Najpogostejši razlog je ponavadi ta, da podatek, ki ga dobimo na podlagi reševanja testa, potrebujemo v jezikovni šoli, da nas lahko lažje umestijo v skupine. Lahko pa je razlog povsem osebne narave, kar pomeni, da nas mogoče samo zanima, koliko jezika znamo, tako za naše boljše počutje.

Moramo pa povedati tudi to, da ne obstajajo samo uvrstitveni testi za angleški jezik. Na spletu lahko dobimo tudi take teste za vse jezike, v katerih bi radi preverili svoje znanje. So pa tudi jeziki, ki so manj poznani in za take jezike je potrebno jezikovni šoli napisati posebne zahteve. Seveda nam bodo šli na roke in nam bodo pripravili teste tudi za take jezike ter primeren program, ki bo ustrezal nam.