Krčne žile

Največkrat se nekaj zgodi, ko naj manj pričakujemo. Najpogostejša bolezen so krčne žile, ki nikoli ne vemo kdaj nas bo ta nadloga doletela. Tako je tudi z raznimi boleznimi ali nesrečami. Saj pravijo, da nesreča nikoli ne počiva. Ko pride kakšna bolezen ji ne moremo nasprotovati, ampak se moramo s tem sprijazniti ter tudi zdraviti. Ena velika težava tudi nastopi, ko nastopijo težave z našimi žilami. 

krcne-zile

krčne žile

Krčne žile je bolezen, ki nas doleti v spodnjih okončinah in so zadebeljene in zvijugane vene. Noge nam naj večkrat takrat začnejo otekati, boleti ter dobivamo krče. Ko dobimo krčne žile je treba takoj z zdravljenjem ali tudi z operacijo, ker drugače lahko pride do razjed goleni. Operacija nam omogoča zdravljenje in tudi nadaljnje rezultate. Če se zgodi, da imate krčne žile in morate iti na operacijo, se odločite za lasersko operacijo, ker so velike prednosti in je sodobna metoda zdravljenja. Dobite lokalno anestezijo, kar se izognete kakšnim zapletom, ki se lahko zgodijo z uporabo splošne anestezije. Vse zdrave žile bodo ostale nedotaknjene ter neprizadete. Med lasersko operacijo ne izgubite dosti krvi, kot če bi imeli klasično operacijo. Tudi poškodba med samo operacijo je dosti manjša, tako tudi je okrevanje hitrejše po laserski operaciji. Takoj po posegu lahko greste že domov, če se odločite za lasersko operacijo krčnih žil.

Krčne žile ni najbolj prijetna bolezen, ko nas doleti, saj je tukaj res operacija nujna. Ko se pojavijo težave z žilami, seveda najprej obiščite svojega zdravnika. On vas bo napotil na pregled k žilnemu kirurgu, ki bo opravil ultrazvok žil. Ultrazvok bo pokazal, katere žile so poškodovane ter se bo odločil za nadaljnjo operacijo. Sama operacija ene okončine traja nekje od 60 do 90 minut. Po operaciji dobite povoj na noge, kar ga lahko po 3 urah snamete. Ne se bat, po nekaj tednih boste nazaj, kot novi in ne boste več čutili nobenih boleči