Kakšne prednosti imajo progresivna očala

Progresivna očala so posebna očala za gledanje v daljavo in na blizu. To pomeni, da so progresivna očala dejansko dvojna očala v enem pripomočku. Omogoča vam, da očal ni treba snemati, da bi bolje videli v daljavo oziroma na blizu. Pri tej vrsti očal gre za gladka stekla, na katerih ni videti nobenih črtic ali ukrivljanja stekel. Večina ljudi se takih očal hitro navadi, nekateri pa potrebujejo dlje časa za to. Je pa zelo pomembno, da so taka očala natančno narejena izključno za vas, da bodo dobro delovala. Zato izberite dobrega optika za pregled in izdelavo vaših očal, ki jih boste nosili nekaj let.

progresivna očala

Progresivna očala so uporabna marsikdaj: če vozite avto, če greste v trgovino, če delate ali se učite, če opazujete cvetlice od blizu ali nebo od daleč. Mlajšim ljudem jih po navadi optiki takoj predlagajo, starejše vprašajo, ali bi jih imeli, ali pa bi raje imeli dvoje očal, ker je kar težko narediti taka očala za oči, ki se dobro prilagajajo. Nekateri se tudi za doplačilo ne odločijo, saj v osnovno zavarovanje sodijo le običajna očala za daljavo za mlade in za starejše dvoje očal, za daleč in za blizu.

Kvalitetna progresivna očala ne povzročijo težav, sploh, če so precej stanjšana za večje dioptrije, da stekla niso tako debela in očala niso težka. To je super, ker drugače bolijo ušesa in pa nos, kljub temu, da optik naredi očala po vaši meri. Dejansko imajo progresivna očala že otroci in so vedno bolj pogosta. 

Nekateri se pritožujejo, da jih po njih boli glava. To drži pri tistih očalih, ki niso izdelana iz kakovostnega materiala ali jih ni naredil izkušen optik. Zato previdno izberite pravega. Glejte na priporočila in če ne boste z izdelkom zadovoljni, ga reklamirajte. Ko boste zbirali okvir za stekla, izberite takšno velikost, ki se lepo poda vašemu obrazu, da očala ne bodo ne prevelika niti premajhna.